Új láb, új élet.

Nem csak az emberek kaphatnak művégtagokat, de bizony az állatok is. A sérült vagy végtaghiányosan született kutyák, macskák, sőt akár elefántok is hozzájutottak már egyedileg készült protézisekhez. Nemrég egy tőkés réce kapott műlábat.

Waddles deformált lábbal született, de örökbefogadója, Ben Weinman szerette volna, ha boldogabb életet élhet. Ezért felvette a kapcsolatot Derrick Campana-val, okleveles állatorvosi protéziskészítővel, aki a Bionic Pets-nél 3D-nyomtatással készít művégtagokat.

A NatGeo Wild sorozatában, a Wizard of Paws-ban (kb. Varázsló mancsok) látható felvétel nemrég került fel az online térbe. Ebben megtekinthető a szívet melengető, boldog pillanat, amikor a szárnyas felfedezi, hogy ezentúl két lábbal tud majd lépkedni.

Az új művégtag tökéletesen Waddles-re lett szabva. Először ugyan nem érti a kacsa, hogy mit kellene a narancssárga műanyag függelékkel tennie, de szerencsére egy kis bátorítás után gyorsan ráérez a járás ízére. Boldogan kezd totyogni a lábaival, a két férfi: a gazdi és a végtagot készítő szakember örömujjongása közepette.

Forrás: mymodernmet.com