Könnyfakasztó büszkeség.

A briteknél az év egyik várva várt eseménye, amikor az óriási terményeiket megmutathatják. A különleges versenyeken rendre rácsodálkozhatunk a méteres uborkákra, gigantikus káposztákra, hatalmas tökökre.

A hagymák kategóriájában idén világcsúcs született: Gareth Griffin diadalmaskodott, a Guernsey-ből való férfi a Harrogate Autumn Flower Show keretében mutatta be könnyfakasztó büszkeségét.

A kertész szeptember 15-én mérette le a világ legnehezebb hagymáját, ami egy hadsereget is megríkatna. A 8.97 kg-os, óriási hagymát a lakóautó padlóján, párnákba bugyolálva szállították a megmérettetés helyszínére a Csatorna-szigetekről.

Hogy nagyjából el tudjuk képzelni: az új rekorder kb. 53-szor nehezebb egy átlagos vöröshagymánál és még egy nagy bowling golyónál is súlyosabb.

Az új hagyma könnyedén túlszárnyalta a korábbi, 2014-es rekordert, ami 8,5 kg-ot nyomott.

Griffint az édesapja inspirálta különleges zöldségek termesztésére, de a hobbiként indul tevékenység sokkal komolyabbá vált 13 évvel ezelőtt, miután egy rekorder társának behemót hagymáit megcsodálta. A hobbikertész most érthető módon nagyon boldog, hiszen az édesapja egészen a haláláig gigantikus hagymákat termesztett, így számára ez a rekord különösen sokat jelent.

Elmondása szerint az embereket valósággal sokkolja amikor meglátják a megszokott, normál vöröshagymát óriási változatban. Ráadásul ez tényleg egy olyan zöldség, amit a világon szinte mindenhol ismernek és használnak a konyhában.

Forrás és kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com