Műremekek a tányéron.

Egy Melbourne-ben élő anya igazán eredeti ötlettel rukkolt elő, amikor a fiát kívánta rávenni az egészséges étkezésre. A kisfiú kedvenc mesehőseit alkotta meg ugyanis a tányéron, zöldségekből és gyümölcsökből.

https://www.instagram.com/p/BUDYHLshheL/?utm_source=ig_embed

Laleh Mohmedi receptjeit azóta már mások is előszeretettel készítik el.

A gyerekek pedig rajonganak az alkotásokért! Laleh instagram oldalának (Jacob’s Food Diaries page) már több mint 170 000 követője van (még Jamie Oliver is köztük van!).

Az egész móka egy egyszerű kísérlettel kezdődött a konyhában, a nő Jacob fiának szeretett volna egy rajzfilmhőst megmintázni egészséges hozzávalókból. A kisfiú annyira örült, hogy az anyja elhatározta, folytatja. Később feltett egy fotót a facebook oldalára egy ehető karakterről, és elképesztően lelkes kommenteket kapott. A barátai beszélték rá, hogy hozzon létre az ételeknek egy instagram profilt.

Aztán egyszer csak azt vette észre, hogy újságokban és TV show-kban szerepel. A kreatív asszony a mai napig nem érti, hogy egy hobbi miként tette őt ilyen híressé.

Az alakok pedig sorra készülnek, nem csak mesehősök, rajzfilmfigurák, de popénekes is, mint David Bowie és Michael Jackson, vagy akár elképzelt lények. A portrék nem csak nagyon hasonlítanak az eredetire, de ráadásul egészségesek is. Például Helena Bonham Carter az Alíz csodaországban királynőjeként épp olyan, mint az eredeti, csak gombából, krémsajtból és vöröskáposztából.

Fotó: jacobs food diaries
Fotó: jacobs food diaries
Fotó: jacobs food diaries

Laleh főként egyszerű, tápanyagban dús hozzávalókkal dolgozik, például káposztafélékkel, lazaccal, gabonákkal, paprikával, répával. időnként színezési trükköket is használ, például pár csepp almaecettel teszi rózsaszínné a lila káposztát.

 

 

Fotó: jacobs food diaries
Fotó: jacobs food diaries

https://www.instagram.com/p/Br-B6sjF32V/?utm_source=ig_embed

Forrás: brightside.me