Idén is megrendezésre kerül az Őszi Orchidea és Bromélia Kiállítás.

2017. november 9. és 12. között várja az orchideák szeremeseit a Magyar Orchidea Társaság a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A négy napos kiállítás során a több száz virágzó, sokszínű, illatos orchidea mellett a Délkelet-Ázsiából származó Cymbidium nemzetséggel ismerkedhetnek meg közelebbről is a látogatók. A nagy, illatos virágú Cymbidiumok, vagy ahogyan itthon nevezzük őket, a csónakorchideák nem csak cserepes virágként, hanem vágott virágként is népszerűek voltak már az ókorban.

Mint általában minden orchideafaj, – így a Cymbidiumok is – az elmúlt korokban a nemesség, a gazdagság és a szépség megtestesítői is voltak.

Egy középkori monda szerint pedig a japán császár felesége hosszú idő óta meddőséggel küzdött. Egy napon a kertész néhány szál Cymbidium ensifoliumot tett a vázába, amely a császári pár hálószobájában állt. A császárné megcsodálta e szép növényt és mélyen beszippantotta finom illatát. Ettől a meddősége megszűnt, és 13 egészséges gyermeknek adott életet az évek során.
Bár a monda valódiságára nincs bizonyíték, írásos források tanúskodnak arról, hogy a Cymbidiumot, mint gyógynövényt, már a középkorban is használták különféle betegségek gyógyítására.

A magyar növénykedvelő közönség először vágott virágként, átlátszó dobozkákban találkozhatott velük, a ’80-as évek során, majd később megjelentek a virágpiacokon maguk a növények is hosszú leveleikkel, és még hosszabb virágszáraikkal.

A különlegességek kedvelői a kiállításon tehát találkozhatnak az Ázsiában őshonos, virágzó Cymbidium fajokkal is, melyeket itthon, a virágüzletek kínálatában ritkán lehet látni.

A kiállítás négy napja alatt szakmai segítségnyújtással, előadásokkal várja a látogatókat a Magyar Orchidea Társaság. A rendezvényen európai és tengeren-túli orchidea-kertészetek bőséges vásári kínálata is elérhető lesz majd.

Időpont: 2017. november 9-10-11-12.
Helyszín: Vajdahunyadvár, Városliget, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitva tartás: csütörtöktől szombatig 10 és 18 óra között, vasárnap 10-17 óráig.
Bővebb információ: www.orchideatarsasag.hu, www.orchideakiallitas.hu

Nyerj páros belépőt a kiállításra!

Olvasónik között most a rendezvényre szóló 5 db páros belépőt sorsolunk ki. Ehhez csupán egyetlen kérdésre kell megadni a helyes választ itt: https://goo.gl/forms/WqYMttN99j2xPOgG3