Ha nyár, akkor fesztivál!

A pihenés, a kikapcsolódás és a nyaralás egyik remek módja a fesztiválozás. Míg nálunk főként a zenéről és a bulizásról szólnak ezek a rendezvények, külföldön számos érdekes esemény várja az odalátogatókat.

Csecsemő-átugró fesztivál – Spanyolország

Azaz, az El Colacho. Ezen a fesztiválon minden 1 évesnél fiatalabb kisbabát matracokra fektetnek a földön, majd ördög ruhába öltözött férfiak ugranak át felettük. Ennek az a célja, hogy a kicsiket megszabadítsák a gonosztól és egy életen át távol tartsák tőlük a betegségeket.

A paradicsomcsata fesztiválja – Spanyolország

Azaz, a La Tomatina. Zene, tánc, paellafőző-verseny és a végén a paradicsomdobálás. A hagyomány szerint a nők ehhez fehér felsőt viselnek, a férfiak félmeztelenek és a végén mindent beterít a paradicsompép. Egy vidám, össznépi kajacsata.

Sellő fesztivál – USA

Azaz, a MerMania. Ez pont az, aminek látszik, sellők találkozója.

Burning Man – USA

A világ egyik legextrémebb fesztiváljának tartott rendezvényt, a Nevada állambeli Black Rock sivatagban tartják. Szélsőséges körülmények között, de mégis békésen együtt ünnepel több tízezer ember. A fogyasztói társadalom ellenpólusaként kelt életre: nomád életmód, cserekereskedelem (nem lehet pénzt használni), teret kap az önkifejezés és a művészetek, zene, tánc és béke. A fesztivált a névadó ‘burning man’, vagyis az ‘égő ember’ koronázza meg. A hatalmas szobor meggyújtása lett a fesztivál egyik legmeghatározóbb eleme.

A színek fesztiválja – India

Azaz, a Holi. A hindu tavaszköszöntő ünnepen a résztvevők festékporral szórják és színezett vízzel locsolják egymást, hogy ezzel tartsák távol a rossz szellemeket.

Majombüfé fesztivál – Thaiföld

Ez az ünnep főként a majmokról szól. Az ünnepség keretein belül egy óriási svédasztallal hálálják meg az emberek a makákóknak, hogy Thaiföldre csalogatják a turistákat. Zöldség és gyümölcs mindenütt kedvükre, aminek elfogyasztását a közönség is nézheti.

Yi Peng Lámpás fesztivál – Thaiföld

Ezen a fesztiválon a természetes anyagokból készült lámpásokban engedik szabadon az előző év problémáit és az eljövendő év kívánságait.

Forrás: BoredPanda , wikipédia