Randi a lombházikóban.

Naha egy nagyváros Japánban, az Okinawa-szigeten. Különleges színfoltja a ’Gajumaru Treehouse Diner’: a lombházikó szürreális látványt nyújt. A 6 méter magas fa tetején fészkelő lakban egy étterem működik, a nyüzsgő nagyváros közepén valódi oázisnak számít.

Az étterem neve “gajumaru”, ami a banyánfa japán elnevezése. A vendéglő ugyanis egy banyánfa tetején kapott helyet, nagyszerű kilátás nyílik innen a Naha kikötőre. Egy spirális lépcsőn juthatunk fel a magasba, de egy felvonó is rendelkezésre áll, ha valaki a kényelem híve. Akiben még él a gyermek, aki egykoron egy lombházra vágyott, az biztos szívesen tölt itt el eszegetve néhány órát.

A banyánfát számos kultúra különlegesnek tartja. Úgy vélik, hogy ezek a fák vonzzák az istenségeket, szellemeket. Az óriási fák több település életében játszottak főszerepet, a kereskedők előszeretettel árultak a nagy korona árnyékában. Az idősebb banyánfák esetében nagyon jellegzetesek a vastag fás törzzsé növekedő léggyökerek, amelyek megkülönböztethetetlenné válnak az eredeti törzstől.

Forrás: unusualplaces.org