Környezettudatosságra nevelés.

Azt már tudjuk, hogy a méhek veszélyben vannak, és ezzel együtt mi, emberek is. Aki szívén viseli a természet sorsát, lehetőség szerint méhlegelőt ültet, nem használ vegyszereket a kiskertjében és helyi termelőtől veszi a mézet. A környezettudatosságot persze legjobb gyerekkorban elkezdeni, mert amit kiskorunkban megtanulunk, az észrevétlenül épül be a gondolkodásunkba, lesz a mindennapjaink része.

Éppen ezért nagyszerű, hogy már az ovisok is segíthetnek a méhecskék megmentésében – például egy most indult pályázat segítségével!

A Bioeel pályázatán ugyanis 5 óvoda nyerhet méhecskebarát kertet. Maga a cég nem véletlenül kampányol a hasznos rovarok megmentéséért, hiszen ők is mézet használnak a fenyőrügysziruphoz. A szirup, amelyet „Erdély aranyának” is neveznek, erősíti az immunrendszert, segít a légúti betegségek esetén – és most a vonalkódok gyűjtögetésével egy kiskerthez is juttathatja a gyerekközösségeket.

A nyertes ovik 50 000 Ft értékben kapnak mindenféle palántát és magot, valamint egy vízmegtartó szert a méhecskebarát kiskert kialakításához.

A nyereményt a talajtípusnak, éghajlatnak megfelelően, kertészmérnökkel közösen választják ki, és természetesen nem küldenek szúrós vagy mérgező növényeket.

Már lehet regisztrálni és pályázni, biztosak vagyunk benne, hogy az ovisok boldogan ültetik és locsolják majd a méhecskék számára készülő méhlegelőt. Hiszen tudják, hogy ha terített asztallal várják a méhecskéket, akkor azok egy igazi kinccsel, finom mézzel hálálják meg a gondoskodásukat!

Jelentkezési határidő: 2020. április 30.

További információ a pályázatról: www.fenyorugy.hu