Mézelő ágyások.

A méhek immár hivatalosan is a világ legfontosabb élőlényei. Védelmük, segítésük alapvető fontosságú, minél kisebb korban kezdünk figyelni rájuk, annál többet teszünk majd felnőve is értük. A legideálisabb, ha a gyerekek már oviskorban megtanulják, hogy miként óvják a természetet és hogyan segítsék az állatokat, növényeket.

Így válik a tudás a mindennapjaik részévé, így lesznek belőlük kertészkedő, nem szemetelő, környezettudatos felnőttek.

A Bioeel 6. éve futó pályázatának keretében már az óvodák is bekapcsolódhatnak a méhekért indított összefogásba!

A Bioeel pályázatán 5 óvoda nyerhet méhecskebarát kertet. Maga a cég nem véletlenül kampányol a hasznos rovarok megmentéséért, hiszen ők is mézet használnak az egyik legnépszerűbb termékükhöz, a fenyőrügy sziruphoz. A szirup, amelyet „Erdély aranyának” is neveznek, erősíti az immunrendszert, segít a légúti betegségek esetén és ráadásul mindezt 100%-ban természetes összetevőkkel teszi. A fenyőrügy szirup a gyerekeknek is óriási segítség, mivel használatával elkerülhető, hogy a ma jellemző antibiotikumos kezelésig kelljen jutni, ami lényeges a gyakran náthás korosztály esetében.

Most a fenyőrügy szirup a vonalkódok gyűjtögetésével egy kiskerthez is juttathatja a gyerekközösségeket.

A vonalkódokat óvodánként kell beküldeni, a nyertes ovik közül öten 75 000 Ft értékben kapnak különféle mézelő virágpalántákat és bokrokat a méhecskebarát kiskert kialakításához. A nyereményt a talajtípusnak, éghajlatnak megfelelően, kertészmérnökkel közösen választják ki, és természetesen nem küldenek szúrós vagy mérgező növényeket.

A következő 5 óvoda 30 000Ft/óvoda értékben növénykéket/virágmagocskákat kap!

Az óvodai létszámot is figyelembe veszik, így az 1 csoportos kis oviknak is van esélye. A szülők is nevezhetik óvodájukat a játékra a vonalkódok közvetlen beküldésével a megadott címre, a játék végéig.

Már lehet regisztrálni és pályázni, biztosak vagyunk benne, hogy az ovisok boldogan ültetik és locsolják majd a méhecskék számára készülő méhlegelőt. Hiszen tudják, hogy ha terített asztallal várják a méhecskéket, akkor azok egy igazi kinccsel, finom mézzel hálálják meg a gondoskodásukat!

Pályázati anyag leadási határidő: 2024. április 30.

További információ: fenyorugy.hu