A karibi szigetvilágról a fehér homokos kókuszpálmás tengerpartok, az égszínkék óceán, a korallzátonyok színes világa és a karibi lakosok örökké vidám életfelfogása jut eszünkbe.

Kevesen gondolunk rá, de ez a valóban trópusi szigetvilág igen nagy számban bámulatos formájú és színű kaktuszok otthona is.

Az ott élő egzotikus növénycsodák most nálunk is láthatóak lesznek! A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete látványos kiállítással várja az érdeklődőket 2017. szeptember 8-10. között az ELTE Füvészkertjében (Budapest VIII. Illés u. 25) naponta 9-től-17 óráig.

A növényeket természetes környezetüket is megjelenítve mutatják majd be a kaktuszgyűjtők.

A kiállításon megtekinthetőek lesznek a ritkán látható kubai dinnyekaktuszok, a melegkedvelő oszlopkaktuszok, és megjelennek epifita kaktuszfajok is endemikus orchideák és broméliák társaságában. Mindezeken túl láthatók lesznek vegyes kaktuszgyűjtemények és fajokra specializált szakmai gyűjtemények is.

A kiállítás ideje alatt növénybörze, gyermekfoglalkoztató, étel, ital és kávé kínálat várja a látogatókat a kora őszi hangulatot megidéző Füvészkertben.

A kiállítás egyben emlékkiállítás is, hiszen az izsáki gyűjtő és a kaktológia nemzetközi hírű szakembere, Farkas János szakmai életútját idézi meg személyes kaktuszos tárgyaival és növényeivel.

Az Őszi Országos kaktuszkiállítás és -vásárra akár belépőjegyeket is nyerhetsz egy egyszerű kérdés megválaszolásával. Ha szeretnél részt venni a nyereményjátékban, kattints: Játssz velünk páros belépőkért az Őszi Országos kaktuszkiállítás és -vásárra!

További részletek: kaktuszgyujtok.hu