Bobby csak fázott.

Valószínűleg nem sokan tippelnének arra, hogy a Skócia északi részén fekvő Shetland-szigetek egyik legforgalmasabb látnivalója egy buszmegálló.

Az Unst nevű település (amely az Unst nevű szigeten fekszik) mellett található megállót minden nyáron turisták tömege keresi fel. Mégpedig sajátos dekorációja és elsősorban izgalmas története miatt.

Az egész úgy indult, hogy egy hatéves fiúcska, Bobby nap mint nap itt várta az iskolabuszt, a Brit-szigetek legészakibb részén. Egy szép napon elege lett a rozoga, régi buszmegállóban történő fagyos várakozásból, ezért levelet írt a helyi újságnak.

A hatóságok megsajnálták a kis Bobbyt és felállítottak egy új várót. Nem sokkal ezután pedig különös dolgok kezdtek történni: először egy szék jelent meg, aztán egy mikrohullámú sütő, majd szőnyeg, telefon, asztalka, függönyök… és az 500 lakos közül senki sem vállalta magára az akciót.

Eleinte Bobby McCauley díszítgette a megállót, rendszeresen új téma köré szervezve a dekorációt. Aztán a projekt önálló életre kelt, ma már egy egész kis lelkes csapat foglalkozik azzal, hogy időről-időre felöltöztetik a helyiséget.

Bobby már nem él Unstban, először Szváziföldre költözött, majd Glasgowba. A megálló viszont töretlen népszerűségnek örvend. Kell-e mondani, hogy saját Facebook oldala is van?

Forrás: www.amusingplanet.com