Az elzárt élőhelyre most kivételesen beléphetünk.

Fantasztikus hír az orchidearajongóknak és amatőr fotósoknak: a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága egyedülálló lehetőséget biztosít a Boldogasszony papucsa (Cypripedium calceolus) fokozottan védett növény megfigyelésére és fotózására. Az elzárt élőhelyre való belépést szakvezetők segítik.

Fotó: Manuguf/Wikimedia Commons

A rigópohárként, vénusz sarucskaként, vagy papucskosborként is ismert növény virága valamennyi európai kosborféle között a legnagyobb egyedi virágnak számít. Legfeltűnőbb része a sárga, 3-4 cm hosszú, felfújt és papucs alakúan, mélyen kiöblösödött mézajak, amely légycsapdaként szolgál. A mézajakba hullott légy csak a bibe és a portokok érintésével tud kimenekülni a csapdából.

A felsőtárkányi orchidea nap keretében egy előadást követően lehet részt venni a nem mindennapi programon. A szakvezetéses túrán kis csoportokban biztosítanak lehetőséget a fokozottan védett, elzárt élőhelyre való belépésre.

Fontos információkat, elérhetőséget alább találhatnak az érdeklődők, mindenképpen be kell jelentkezni a programra!

Helyszín, időpont: 2017. május 13. (szombat), Nyugati Kapu Látogatóközpont,  3324 Felsőtárkány, Ifjúság u.34/1, 10:00-13:00

A program költsége: 2000 Ft/fő

A részvétel bejelentkezéshez kötött! Jelentkezés: Novák Richárd – novakr@bnpi.hu, határidő: május 12. 14:00

A programról még: bnpi.hu