Téged is vár Hófehérke és Termál!

Ha kipróbálnád, hogy milyen utazni egy retró villamoson vagy buszon, akkor ne habozz, májustól ismét szolgálatban vannak a BKK és BKV nosztalgiajáratai.

A régi járművek szerelmesei biztosan örömmel fogadják, hogy ettől az évtől már az 1970-ben gyártott Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz minden hónap második vasárnapján körjáratként szállítja az érdeklődőket. A több, mint 16 méter hosszú busz 1980-ban közlekedett utoljára menetrend szerint a forgalomban. 2013-ban felújításon esett át, és most BH jelzéssel közlekedik a Deák Ferenc térről indulva, a Ferenciek tere-Erzsébet híd-Lánchíd utca-Bem rakpart-Margit híd-Bajcsy-Zsilinszky út-Deák Ferenc tér útvonalon.

Fotó: Christo, Wikimedia Commons

A villamosrajongókat a világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es villamos vonalán, szombatonként közlekedő Duna villamos (DH) várja. Az ablakon kitekintve valóban lenyűgöző panorámát élvezhetünk, nem véletlenül világhírű ez a villamos.

Ám olyan szerencsések vagyunk, hogy nem is egy, hanem rögtön kettő nosztalgiavillamos vonal vár ránk. Budapest fürdőváros, ennek apropóján vasárnaponként a budai fonódó villamoshálózat vonalán a Szent János Kórház – Rudas fürdő – Lukács fürdő – Szent János Kórház vonalán körjáratként közlekedő Termál villamossal (TH) utazhatunk. Ezen a vonalon ugynis alkalom nyílik több történelmi, műemlék fürdő megtekintésére is.

Fotó: bkk.hu

Az pedig már csak hab a tortán, hogy fővárosunknak még nosztalgiahajója is van, a bájos Hófehérke nosztalgiahajóról a körülbelül 45 perces út során teljes pompájában megtekinthető a Duna-part csodálatos panorámája, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított.  A Hófehérke az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, a XIX. században épült hajóknak. A hajótest 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban.

Fotó: www.bkv.hu

A járatokat nosztalgia-vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni. A jegy és bérlet megvásárolható elővételben a BKK Ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó kalauztól.

Bővebben a nosztalgiajáratokról itt olvashatunk:

http://bkk.hu/2017/05/elkezdodott-a-nosztalgiajarmuvek-idei-szezonja/