Különleges kiállítás az ez évi, hiszen idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Magyar Orchidea Társaság, a közösség, amely hazánkban terjeszti az orchideák termesztésének kultúráját és megannyi varázslatos kiállítás keretében mutatta be ezeket a lenyűgöző növényeket a magyar közönség számára.

1979-ben rendezték az első kiállítást

A társaság 1979-ben alakult, ugyanebben az évben meg is nyílt az első orchidea kiállítás, amely először tárta az érdeklődők szeme elé a hazai orchidea-gyűjtők büszkeségeit.

A magyar közönség pedig készen állt a varázslatos növénycsoport fogadására. A második kiállításra már az Állatkert Pálmaházában került sor, 1980-ban. Ezt több mint húszezer látogató tekintette meg – és ezzel el is indult a magyarországi „orchidea forradalom”.

Elkezdődött a tudományos kutatás, a hazai orchideafajok élőhelyeinek feltérképezése, és az ELTE Füvészkertben megkezdődött az orchidea magok steril csíráztatása laboratóriumi körülmények között.

Egyre gazdagabb növényanyag

Az éves kiállítások pedig – az egyre több hobbigyűjtő és a színes hazai orchidea-színtérnek köszönhetően – egyre gazdagabb növényanyagot mutattak be, 2000-től kezdődően már a Vajdahunyadvárban, évente kétszer.

Gyönyörű helyszín a Városligetben

A Magyar Orchidea Társaság idén ősszel ismét a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyönyörű épületegyüttesében, a városligeti Vajdahunyadvárban rendezi meg színpompás orchidea- és bromélia kiállítását, amelyen idén is büszkén mutatja be a Phalaenopsisok, Cymbidiumok, Oncidiumok, Dendrobiumok és számos más orchideanemzetség színes kavalkádját.

A kiállítás nemzetközi vendégei a Német- és a Lengyel Orchidea Társaság tagjai lesznek – akik gyűjteményeik büszkeségeivel érkeznek a városligeti seregszemlére.

Orchideakiállítás 2016

Egy nappal hosszabb a kiállítás

Ez alkalommal a kiállítás időtartama is egy nappal hosszabb lesz, november 10-től 13-ig (csütörtöktől vasárnap estig) várja az érdeklődőket az Orchidea- és Bromélia Kiállítás a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás mellett természetesen ezúttal is lesz vásár. A Múzeum földszintjén sok hazai és külföldi orchidea- és szobanövény kertészet várja azokat, akik becsempésznének otthonukba egy cserépnyi Tajvant, Hollandiát vagy Olaszországot – egy tő orchidea formájában.

A kiállítás időpontja, nyitvatartás

A kiállítás időpontja: 2016. november 10-13. Nyitvatartás: minden nap 10:00-től 18:00 óráig.

Jegyek elővételben is kaphatók a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár pénztáránál.

Bővebb információ található a Magyar Orchidea Társaság, valamint az Orchidea és Bromélia Kiállítás honlapján.

Orchideakiállítás 2016

Nyerj belépőt!

Olvasóink között most 5 db páros belépőt sorsolunk ki a rendezvényre. Nem kell mást tenned, csak kedvelned a termeszeti.hu facebook oldalát (megtalálod itt: https://www.facebook.com/termeszeti) és jelentkezz az alábbi űrlapon: https://goo.gl/forms/VtwFUMuUTemJoDMJ2

Sok sikert a játékhoz, a szerencséseket november 9-én értesítjük az általuk megadott e-mail címen!