Az Andok hegylakói címmel kerül megrendezésre a népszerű esemény.

Az Andok Dél-Amerika keleti oldalát átszelő hegylánc 3000-4000 m magas hegycsúcsokkal, felföldekkel és a hegység lábánál trópusi esőerdőkkel, mely az inkák, piramisok, orchideák, broméliák, kaktuszok és kondorkeselyűk otthona. A hegység Észak-Perutól a Tűzföldig terjed, a felföldek és magas hegyek völgyei adnak otthont az egzotikus külsejű oszlopkaktuszok világának, melyek a bennszülötteknek élelmet, vizet és építőanyagot is adnak, de itt élnek a kaktusz-világ ékszerei, a piros, sárga vagy lila virágban pompázó törpekaktuszok és a gömbkaktuszokhoz tartozó parádés Parodia nemzetség sokasága.

Az oszlopkaktuszok legtöbbje fehér hajas „ruhát” hord, ez védi a növényt a károsító magashegyi napfénytől és az éjszaka zord hidegeitől. Ezeket a kaktuszokat népiesen őszapó kaktuszoknak is hívják.

Kiállításunkon a közönség elé kerül az Andok völgyeit benépesítő ritkán látható oszlopkaktuszok sok faja, köztük az őszapók is, megcsodálható lesz az Andok gömbkaktuszainak változatossága, a Rebutiák, Parodiák, Oroyák; az epifiton, azaz fán lakó növényeket pedig a bromélia-félék képviselik.

Mindezek mellett természetesen helyet kapnak a hazai kaktuszgyűjtők féltett kincsei, több száz kaktusz és pozsgás ritkaság Közép-Amerika és Afrika egzotikus tájairól!

Aki kedvet kap a növények tartásához, a kiállítás alatt beszerezheti akár első, akár több századik kaktuszát, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket!

Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.
Időpont: 2018. szeptember 7-8-9.
Nyitva tartás: 9.00 – 17.00 óráig

További információ: kaktuszgyujtok.hu

Nyerj páros belépőt a kiállításra!

Olvasóink között most a rendezvényre szóló 5 db páros belépőt sorsolunk ki.

Mit kell tenned, ha szeretnél játszani?

1. Lájkold a Termeszeti facebook oldalát

2. Add meg a helyes választ egyetlen kérdésre itt:

https://www.facebook.com/termeszeti/photos/a.279730542070887/1897236296986962/?type=3&theater

A nyereményjáték 2018. szeptember 5-től szeptember 6-án délig tart, sorsolás 2018. szeptember 6-án!
Lebonyolító a Termeszeti.hu kiadója. A nyertest a Facebookon keresztül értesítjük, a nyeremény készpénzre nem váltható át.

Jelen promóció nem áll kapcsolatban a Facebookkal, a Facebook nem szponzorálja, támogatja vagy szervezi.

Sok sikert a játékhoz!