Húsvétkor már vár a tulipánmező.

Mi lehet jobb annál, mint amikor több tízezer tulipán egyszerre bontja szirmait? Például egy varázslatos tulipánszüret! Idén ezt több helyen is kipróbálhatjuk, a kertek már készülnek az áprilisi nyitásra.

Hazánkban a Tulipgarden kerthálózata immár 13 kertben várja a tavaszi virágok szerelmeseit. Budapesttől nem messze is találunk tulipánmezőket, például a Dunakanyarban, Vác és Kosd között, vagy Csákváron, a Vértes lábainál. De nem csak a főváros környékén élőknek jut az élményből, Győrladamértől a Tisza-tóig, több helyen éledeznek a tulipánmezők.

A kertekben összesen 3 millió virág kerül elültetésre, a tulipán mellett jácint, nárcisz, helyenként rózsa és levendula is. A virágos területek 200.000 m²-nyi összkertészeti felületen helyezkednek el.

Érdemes a hozzánk közel eső tulipánoskert Facebook oldalát követni a legfrissebb információkért és az egyes fajták ismertetéséért is.

A tavaszi nyitást a Dunakanyarban például április 7-ére tervezik, a húsvéti nyitást követően négy hétvégén keresztül látogatható majd a virágmező. Elképesztő látvány, amikor a 31 fajtához tartozó 60 ezer tulipán szirmot bont!

A virággyűjtéshez kosarat és metszőollót érdemes vinni, a szervezők ugyan korlátozott számban tudnak eszközöket biztosítani, de azok hamar elfogyhatnak az érdeklődők számától függően. A tulipánok szálankénti ára 300 forint lesz.

A tulipánoskertekben gyönyörködni, kávézni, napfürdőzni is nagy élmény – figyeljük a híreket és tervezzünk be egy kirándulást!

További információ: tulipgarden.hu

A képek illusztrációk.